3F Superligaen

Superligaens største træner er kåret: Ståle Solbakken løber med hæderen

En jury bestående af 38 medlemmer har kåret Superligaens største træner gennem tiden, og valget faldt på den tidligere FCK-træner Ståle Solbakken.

Den tidligere FCK-træner Ståle Solbakken er kåret til den største gennem tiden i Superligaen.
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

TV3 Sport har samlet en jury bestående af 38 medlemmer til det formål at kåre Superligaens største målmand, forsvarsspiller, midtbanespiller, angriber og cheftræner.

Søndag blev vinderen af den ærefulde titel som Superliga-historiens største træner offentliggjort, og valget faldt på den tidligere FCK-træner Ståle Solbakken.

Ståle Solbakken nåede at vinde otte mesterskaber i sin tid i spidsen for F.C. København, og er samtidig indehaver af et af de højeste pointsnit i Superligaen. Han vandt desuden også fire pokalturneringer, mens FCK også vandt Royal League i 2006.

Den norske træner er samtidig også den første træner til at føre et dansk hold videre fra gruppespillet i Champions League.

Artiklen fortsætter under reklamen.

FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, er en af de 38 medlemmer i TV3 Sports jury. I et interview i forbindelse med kåringen sætter han ord på Ståle Solbakkens trænerkarriere.

– Det kan godt være, det kommer som en overraskelse, men jeg havde ham selvfølgelig også klart som vinder, siger Claus Steinlein til TV3 Sport og fortsætter:

– Jeg vil gerne takke ham, ikke kun for det han har gjort for dansk fodbold og FCK, men han har jo også tirret alle os ude på heden. Han har været en af årsagerne til, at jeg er stået lidt tidligere op og gået lidt senere i seng, for de (FCK og Ståle, red.) skulle hentes og vi skulle slå dem. Han har fået den der ild frem i mig personligt og i hele FC Midtjylland. Det har vi ham også at takke for.

– Kig på resultatlisten, kig på den måde, han har leveret varen på. Han har givet så meget til Superligaen.

Solgt FCK’er med succes: Følte mig nødsaget til at skifte

Selvom der ikke hersker nogen tvivl om, at Claus Steinlein synes, at Ståle Solbakken fortjente kåringen som Superligaens største træner gennem tiden, kan den karismatiske FCM-direktør ikke holde sig fra også at give Ståle Solbakken en lille stikpille med på vejen:

– Jeg tror kun, at det er FCK-fans, der synes, han var sympatisk og til at holde ud til at høre på. Alle vi andre har haft lyst til at slukke for TV’et og kaste ting efter skærmen, for der var lidt arrogance og han snakkede ned til alle os andre. Men det var jo hans måde at være løvernes konge på, og det levede han jo til fulde op til og satte så stort et aftryk, at FCK stadig kæmper med at finde sit fodfæste – Det var løvernes konge, der forlod FCK, da han blev fyret.

– Han har sat nye standarder for, hvad man kan tro om Superligaen og dansk fodbold internationalt. Jeg var slet ikke i tvivl – der var kun én etter, og det var Ståle, siger Claus Steinlein til TV3 Sport.

Superligaens største forsvarsspiller gennem tiden er kåret: Se hvem her

Ståle Solbakken blev cheftræner for FCK i første omgang fra 2006 til 2011, inden han vendte tilbage i 2013. I 2020 blev han fyret, og han er nu landstræner for det norske landshold.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P